Wordle

OVER ONS

Wat is Dutch Uncle?
Dutch Uncle is de naam van een nieuwe serie reisboeken. In deze serie reisboeken staat de beleving van een land centraal. De beleving van ieder land wordt naar boven gehaald door vooral citaten van reizigers en de allermooiste foto's te gebruiken. Met het doorbladeren van het reisboek heb je een uitstekend idee wat het land te bieden heeft en waar de mooiste plekjes te vinden zijn.

Wie zit er achter Dutch Uncle?
Wij – Vera van Vugt en Evert Prins – zijn de drijvende kracht achter Dutch Uncle. We zijn twee reislustige Nederlanders met een passie voor fotografie.

Over_ons_fotos

Dus Dutch Uncle is anders dan andere reisboeken?
Jazeker! Dutch Uncle weet de beleving van een heel land terug te brengen in één reisboek. Een regulier reisboek of een reguliere reisgids is doorgaans objectief en heel informatief. Het staat vol met getallen, jaartallen en andere feiten. Dutch Uncle maakt vooral gebruik van foto's en citaten van reizigers om de beste bezienswaardigheden van een land toe te lichten. Deze citaten zijn grappig, eerlijk, hard, confronterend, emotioneel, welgemeend en soms tegenstrijdig. Zo leer je een land kennen door de ogen van de reiziger!

De reisboeken van Dutch Uncle laten je het land zien zoals het beleefd wordt. Aan het eind van jouw reis zijn het namelijk niet de getallen die je bijblijven, maar de beleving. Reizen draait tenslotte om beleven, ruiken, proeven, zien, horen en voelen.  Als je een reisboek van Dutch Uncle in handen hebt, is het alsof je je reis met honderd mensen aan het voorbespreken bent, terwijl professionele fotografen trots hun allermooiste foto's aan je laten zien. Daar kunnen lappen tekst niet tegenop!

Alleen foto's en reisverhalen, is het dan nog wel informatief genoeg?
In ieder reisboek worden ongeveer 50 bezienswaardigheden van één land onder de loep genomen. Bij iedere bezienswaardigheid wordt:
- kort toegelicht waarom het een bezienswaardigheid is
- met een kaart en in woord toegelicht waar de bezienswaardigheid is
- gebruik gemaakt van ongeveer 8 foto's om jou de bezienswaardigheid te laten zien
- gebruik gemaakt van enkele citaten van reizigers die je voor zijn gegaan.

In elk reisboek worden dus honderden van de meest fantastische veelzeggende foto's en honderden citaten van reizigers gebruikt. Informatie genoeg!

Dus eindelijk een reisboek dat je ook cadeau kunt doen?
Klopt! Het is een fantastisch cadeau voor jezelf of voor een ander. Dutch Uncle reisboeken helpen bij het uitstippelen van je reisavonturen en laten je bij  thuiskomst  -door de hoeveelheid fantastische foto's – nog jarenlang nagenieten van de plaatsen waar jij ook bent geweest. Daarom is een reisboek van Dutch Uncle een fantastisch cadeau voor iemand die op reis gaat, of iemand die in het desbetreffende land is geweest!

Dus met een reisboek van Dutch Uncle heb ik alles in handen voor een geslaagde reis?
Nee, het is wel een goede start! Je bent natuurlijk altijd zelf verantwoordelijk. De reisboeken van Dutch Uncle laten je zien waar je bijzondere dingen kunt zien. Maar het échte reizen doe je tussen de bezienswaardigheden door. Het eten, de handgebaren, het openbaar vervoer en de (korte) gesprekjes. Dat is je avontuur. Reizen gaat om zelf ontdekken, ongedwongen je eigen weg gaan, het vieren van je vrijheid. Een goede reis maakt bewust en inspireert. Wij hopen je hiermee op weg te helpen.

Waar komt de naam Dutch Uncle vandaan?
Dutch Uncle is een Engelse term voor iemand die (met goede bedoelingen)  hard, recht door zee, open en eerlijk is. Zo staan Nederlanders nu eenmaal bekend in de rest van de wereld! Daarom is Dutch Uncle dus geen rare naam voor een serie reisboeken die gebruik maakt van de ervaringen, belevingen en oprechte meningen van Nederlandse en Belgische reizigers.

 

Dutch Uncle op facebook  Dutch Uncle op twitter  Dutch Uncle op youtube

© Dutch Uncle | Algemene voorwaarden | FAQ | Webdesign & realisatie door NVS Design