Dubai, met absolute zekerheid een bijzondere bestemming

Eén van de meest veelbesproken vakantiebestemmingen op deze planeet is ongetwijfeld Dubai. Het is bovendien ook een beetje een bestemming van “you hate it or you love it”. Dat is vooral te wijten aan het feit dat alles hier luxe en rijkdom uitstraalt. Of je nu iemand bent die ervan houdt of niet, het moet gezegd dat het ronduit indrukwekkend is welke evolutie deze plaats heeft doorgemaakt. Nog niet zo lang geleden was dit namelijk niets meer of minder dan een dorpje waar slechts een beperkt aantal huizen in terug te vinden waren. Tegenwoordig zijn er slechts een aantal zaken die nog aan deze tijd doen herinneren. Het moet immers gezegd dat Dubai een evolutie heeft meegemaakt die je eigenlijk op maar weinig (tot misschien zelfs helemaal geen) andere plaatsen in de wereld kan aanschouwen. Wil je hier meer over ontdekken? Blijf dan vooral verder lezen!

Verblijven in één van ’s werelds beste hotels

Wanneer je een vakantie naar Dubai wenst te boeken zullen er je met zekerheid meteen enkele zaken opvallen. In eerste instantie zijn er natuurlijk de verschillende prachtige accommodaties die hier worden aangeboden. Eén van deze accommodaties luistert naar de naam ‘Burj al Arab’. Dit is natuurlijk niet zomaar eender welk hotel, integendeel. Het betreft hier een zuilvormig luxehotel welke is gelegen op een kunstmatig eiland in de omgeving van het zogenaamde Jumeirah Beach. Een brug zorgt voor een verbinding tussen het hotel en het vasteland.

Voor dit hotel geldt dat ze kan rekenen op een hoogte van zo’n slordige 321 meter. Daarmee is ze echter niet het hoogste hotel op deze planeet. Op moment van schrijven is ze eigenlijk zelfs slechts het zevende hoogste. Ondanks het feit dat een verblijf in dit hotel ongetwijfeld onvergetelijk zal zijn zal het zeker niet voor iedereen zijn weggelegd. Kan je hier niet verblijven, maar wil je er wel graag even vertoeven? Dat kan. Er zijn immers maar liefst negen restaurants in dit hotel terug te vinden. Alle restaurants kunnen je uiteraard een geweldige maaltijd aanbieden.

De Dubai Marina, je kan er eigenlijk helemaal niet omheen

Dat Dubai één van de rijkste plaatsen is op deze planeet wordt meteen duidelijk wanneer je een bezoek brengt aan de zogenaamde Dubai Marina. Voor deze plaats geldt dat ze bekend staat als zowat het meest welvarende deel van de stad. Je treft hier dan ook niet alleen de prachtige jachthaven aan, wat bovendien ook te denken van de luxe resorts evenals de verschillende shoppingcentra die hier gelegen zijn? Het spreekt voor zich dat lang niet iedereen geïnteresseerd is in boten. Zelfs als dat niet geldt voor jou zal je tot de vaststelling komen dat het nog steeds een absolute aanrader is om hier even een wandeling te maken. Je kijkt er beslist je ogen uit!

Een bestemming die je gewoon een kans moet geven

Het is zeker zo dat er bepaalde zaken zijn die niet helemaal mooi zijn aan Dubai. Dit gezegd hebbende is het wel zo dat er ontzettend veel zaken in haar voordeel spreken. Het merendeel van de mensen die er op voorhand niet veel voor voelden om hier naar op vakantie te gaan zijn daar ondertussen van teruggekeerd. Dubai is zeker een unieke bestemming die je met alle waarschijnlijkheid een meer dan onvergetelijke vakantie zal weten te bieden.