Eenvoudige methoden om schulden af te betalen

Een eenvoudige methode om schulden af te betalen is om zich eerst te concentreren op het afbetalen van de kleinste schulden. Op deze manier kunt u momentum opbouwen door de schuld te zien verdwijnen. Deze methode staat ook bekend als de sneeuwbalmethode. Het is populair gemaakt door Dave Ramsey. Deze methode helpt u om uw schulden in zo min mogelijk maandelijkse afleveringen te verminderen.

Nadat u de kleinste schuld hebt afbetaald, moet u naar de volgende gaan. Als u dit doet, kunt u snel resultaten zien en u helpen een discipline te ontwikkelen voor toekomstige terugbetaling van de schuld. Terwijl u dit doet, moet u minimale betalingen doen op de resterende schulden. Het dollarbedrag dat u op de eerste schuld bespaart, wordt naar het volgende gerold. Herhaal dit proces totdat u al uw schulden hebt afbetaald. Het voelt goed om je schuld af te lossen en je er goed bij te voelen.

Een andere goede methode om schulden af te betalen is om zich te concentreren op de schulden die de hoogste rentetarieven hebben. Als u deze schulden eerst afbetaalt, bespaart u geld en verbetert u uw credit score. U kunt het geld dat u bespaart gebruiken om in andere dingen te investeren. Als algemene regel moet u eerst uw grootste schuld afbetalen, gevolgd door kleinere schulden.

Hoewel deze methode in het begin misschien ontmoedigend lijkt, kan deze op de lange termijn ook zeer effectief zijn. Als u uw schulden op deze manier prioriteit geeft, betaalt u elke maand minder en vermindert u uw stress. Door uw schulden met hogere rente te elimineren, kunt u uw kleinere schulden sneller en gemakkelijker afbetalen.